Termín
Dnes má svátek: Irena
Dnes má svátek: Irena

Spouštíme hodnocení kvality

( 0 hlasů ) 
  • Zveřejněno 21. 6. 2012 7:27
  • Zobrazeno: 4589

obrazek vloen do textu 1Po více jak dvou letech vývoje spouštíme první ročník Hodnocení kvality. Týká se hlavně družin, oddílů, tábora a středisek, nicméně další jednotky (od VOJ, kurzů až po ústředí) přichází postupně v dalším zástupu.

O hodnocení kvality toho bylo už mnohé napsáno, nicméně i přesto ve stručnosti, o co se jedná: Oddíly a další jednotky se podle dotazníku s otázkami sami hodnotí. Výsledkem je pro ně informace, jak na tom jsou a v čem by měli přidat, chtějí-li se zlepšit, což jim systém nabídne v podobě praktických grafů a konkrétních doporučení pro zlepšení.

Po testování v loňském roce a obsáhlém připomínkování vám nyní můžeme představit:

  • Vyladěné dotazníky (se zapracovanými připomínkami z mnoha stran)
  • Zjednodušené hodnocení (díky možnosti individuálního hodnocení předem)
  • Výstupy ve skautISu (grafické hodnocení, doporučení ke zlepšení)
  • Stručnou metodiku (pouze na jednu stranu)
  • Nový přehledný web kvality na www.skaut.cz/kvalita se všemi informaci
  • … a mnohé další

V příloze naleznete leták, který byl přílohou časopisu Skauting a kterým se celý první ročník hodnocení rozbíhá. Doporučujeme jeho vyvěšení v klubovnách tak, aby projekt a jeho spuštění bylo všem na očích a mohli zvážit zapojení do něj. Samozřejmě uvítáme i šíření dalšími kanály či jinou podporu ve vašem regionu tak, aby se tento nástroj dostal ke všem, koho by mohl zajímat. Jedná se však o nástroj dobrovolný, proto prosím pouze o „nenásilnou“ propagaci:-)

Nejlepší forma podpory je nicméně zapojení se do hodnocení právě s vaší jednotkou. Podřízené jednotky se pak mohou snadno přidat (podobně jako to udělalo Náčelnictvo, které již si svoje hodnocení provedlo a vy se s ním můžete seznámit na druhé straně letáku).

V případě jakýchkoliv dotazů či problémů nás neváhejte kontaktovat na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Rádi vám poradíme a pomůžeme.

Díky za vaše zapojení a podporu. Pojďme společně do toho. Buďme lepší… Ondřej Kupka – Dick zpravodaj VRJ pro program

obrazek vložený do textu 2

Přílohy:

Zobrazit další články autora

Odkazy

Přihlášení or Registrace